آموزش جامع انواع درب اتومات در ایران

(این محتوا کپی است)

تشریح شکل ظاهری انواع درب اتوماتیک

 

مقدمه

انواع درب های اتوماتیک نمونه ای از پیشرفت علم و تکنولوژی به شمار می روند که امروزه استفاده از آنها در ساختمان ها و بنا های مختلف مرسوم شده است. با این وجود این درب های به اصطلاح اتومات دیگر نیازی به باز و بسته شدن به صورت دستی نمی باشد و با استفاده از سنسورها و چشمی هایی که در اطراف آنها به کار رفته است می توان بدون لمس کردن درب و با نزدیک شدن به مکان مورد نظر درب را باز و بسته کرد .
از این رو کمپانی های تولید کننده درب های اتوماتیک سلایق مختلف را به خرج داده اند و متناسب با مکان های مختلف، انواع درب های اتومات را طراحی نموده اند.
در این مقاله از مجموعه مقالات درب های اتوماتیک باران دُر ، به بررسی شکل ظاهری انواع درب اتوماتیک به طور کامل خواهیم پرداخت . شرکت درب اتوماتیک باران دُر  در این مقاله تمامی درب های اتوماتیک را تحت شعاع قرار داده و توضیحات کاملی در این خصوص به مخاطبان خود ارائه خواهد داد .

معرفی انواع درب های اتوماتیک از نظر شکل ظاهری

قطعا در این روزها هنگام ورود به ساختمان های مختلف با تنوع بالایی از در های اتوماتیک مواجه شده اید. این درها دارای اشکال مختلفی بوده و از متریال های متنوعی ساخته می شوند. در ادامه به بررسی شکل ظاهری انواع درب اتومات می پردازیم.

  1. درب اتوماتیک شیشه ای فریم لس (درب اتوماتیک بدون فریم) (Frameless Automatic Door)
  2. درب اتوماتیک شیشه ای کشویی (درب اتوماتیک اسلایدی ) (Sliding Automatic Door)
  3. درب اتوماتیک بیمارستانی (درب اتوماتیک هرماتیک) (Hermetic Automatic Door)
  4. درب اتوماتیک زیر سقفی (درب اتوماتیک سکشنال) (Sectional Automatic Door)
  5. درب اتوماتیک اتوبوسی (درب اتوماتیک اتوبوسی) (Folding Automatic Door)
  6. درب خروج اضطراری (درب اتوماتیک بریک اوت) (Break-out Automatic  Door)
  7. درب اتوماتیک گرد (درب اتوماتیک ریولوینگ) (Revolving Automatic Door)
  8. درب اتوماتیک لولایی (درب اتوماتیک سویینگ) (Swing Automatic Door)
  9. درب اتوماتیک نیم گرد (درب اتوماتیک کرو) (Curve Automatic Door)
  10. درب اتوماتیک تلسکوپی (Telescopic Automatic Door)
  11. درب اتوماتیک مثلثی (Triangular Automatic Door)
  12. درب اتوماتیک پارکینگی (Parking Automatic Door)
  13. درب اتوماتیک ایکس ری (X-RAY Automatic Door)
  14. درب اتوماتیک سربی (Lead Automatic Door)
  15. درب اتوماتیک لولایی تک لنگه
  16. درب اتوماتیک لولایی دو لنگه
  17. درب اتوماتیک تاشو

 

شرکت باران دُر با بیش از ۱۰ هزار پروژه موفق و یک دهه همراهی شما عزیزان امروز توانایی راه اندازی و نصب انواع درب های اتومات را در سراسر ایران بر عهده دارد ، ما همواره این موفقیت عظیم را مدیون تلاش های بی وقفه کارکنان زحمتکش این شرکت و همراهی شما مشتریان عزیز هستیم.

 

درب اتوماتیک شیشه ای

طبق تعاریف گذشته به درب های خودکاری که در قسمت بالای آنها (بالای اپراتور) از یک چشمی یا به اصطلاح سنسور حساس به حرکت استفاده شده است درب اتوماتیک گفته می شود. این نوع از درب ها به علت زیبایی خاصی که دارند، ظاهر ساختمان را بسیار تحت تاثیر قرار داده و می توانند در مکان های مختلف اداری ، تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار بگیرند. همانگونه که از نام این متریال مشخص است، اجزای به کار رفته در این درب ها از شیشه بوده و میزان حساسیت آن می‌تواند توسط شرکت های نصب کننده درب متغیر باشد. همچنین فضای مورد نیاز برای این نوع درب ها زیاد نبوده زیرا به صورت ریلی و افقی باز و بسته می شوند و می توان بیشترین استفاده را از حداقل فضا با استفاده از این مدل درب ها داشت.

درهای اتوماتیک شیشه ای در انواع مختلفی وجود دارند که از میان آنها می توان به مواردی مانند درب اتوماتیک شیشه ای تاشو ، درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی، درب اتوماتیک شیشه ای منحنی یا کرو ، درب اتوماتیک شیشه ای زاویه ای، درب اتوماتیک شیشه ای چرخشی یا گردان، درب اتوماتیک شیشه ای سویینگ یا لولایی و درب اتوماتیک شیشه ای کشویی و غیره اشاره کرد.

درب های اتوماتیک مزیت های بسیاری دارند که از مزایای این نوع درب ها می توان به جلوگیری از اتلاف انرژی سرمایشی و گرمایشی ، اصطکاک پایین، سازگاری در شیشه ای با هر نوع دکوراسیون ، حداقل تولید صدا در استفاده از این درب و کنترل دسترسی اشاره کرد.

همچنین از اجزای اصلی درب اتومات میتوان به شیشه سکوریت ، اپراتور،موتور، کاور آلومینیوم یا استیل،باتری ، قفل برقی، استابلایزر و مرکز کنترل اشاره کرد که برای نصب آنها نیاز به تخصص و تجربه بالایی در این کار می باشد.

 

درب اتوماتیک شیشه ‌ای تلسکوپی

در مراکز تجاری و اماکن عمومی مختلف استفاده از این نوع درب ها کاربرد بسیاری داشته و به صورت یک لنگه، دو لنگه و چهار لنگه در بازار وجود دارند. استفاده از این نوع درب ها در مکان هایی که به صورت همزمان تعداد افراد زیادی وارد ساختمان می شوند بسیار مناسب بوده و به  همین دلیل مشاهده می شود که در رستوران ها، بانک ها و چنین مکان هایی از درب های شیشه ای تلسکوپی استفاده می شود.

درب اتوماتیک شیشه ای گردان

این نوع از درب های شیشه ای دارای چندین خانه شیشه ای هستند که به صورت مدرو قرار گرفته اند و به صورت دائم در حال چرخش می باشند. افراد می توانند در هر یک از این خانه ها قرار گرفته و پس از چرخش درب و وارد شدن به قسمت ورودی، از آن خارج گردند. این نوع از درب ها از قیمت بالایی برخوردار بوده و معمولا در مکان هایی که لوکس می باشند مورد استفاده قرار می گیرند.

درب اتوماتیک شیشه ای اسلایدی

درب اتوماتیک شیشه ای اسلایدی در ورودی هایی که به فضای کمی برای نیاز می باشد مورد استفاده قرار گرفته و شامل قاب بندی های متفاوتی می باشد. درب های اسلایدی در واقع به درب هایی گفته می شود که به صورت کشویی باز و بسته می شود. انواع درب اتوماتیک شیشه ای اسلایدی به دو نمونه دو لنگه و چهار لنگه تقسیم شده که درب های دو لنگه را در فضا های بیش از حد کوچک و پر تردد استفاده می کنیم. این نوع درب های شیشه ای در بیمارستان ها و فروشگاه ها کاربرد دارند. تنوع درب اتوماتیک شیشه ای اسلایدی از لحاظ اندازه های مختلف ریل باعث شده به یکی از محبوب ترین و آسان ترین درب های اتوماتیک تبدیل شود. هم چنین عدم نیاز به نگهداری و تعمیر درب های شیشه ای اسلایدی به دلیل کیفیت بالا و عملکرد مطلوب از مزیت های استفاده از این نوع درب ها می باشد.

درب اتوماتیک شیشه ای اسلایدی

درب اتوماتیک شیشه ای کشویی

درب اتوماتیک شیشه ای کشویی از نمونه های رایج مورد استفاده در فروشگاه ها و مغازه های پر تردد می باشد. این نوع درب ها از لحاظ مصرف انرژی به صرفه بوده به طوری که با نزدیک شدن فرد به آن باز می شود. ایمنی بالای درب های کشویی باعث شده است که برای افراد معلول و دارای نا توانایی جسمی نیز مناسب بوده و هم چنین درب اتوماتیک شیشه ای کشویی را می توان به عنوان یک نمونه درب شیشه ای امنیتی در نظر گرفته و قادر به صدور اجازه تردد برای افراد از پیش تعیین شده می باشد. کنترل از راه دور درب های اتوماتیک شیشه ای کشویی یکی دیگر از مزایای این نوع درب ها می باشد.

درب اتوماتیک شیشه ای کشویی

درب اتوماتیک شیشه ای فریم لس

درب اتوماتیک شیشه ای فریم لس از جدید ترین نمونه های درب شیشه ای بوده که به دلیل مجهز بودن به ریز پردازنده های دیجیتال و واحد کنترل، در حالت های مختلف برنامه ریزی شده و می توان بسته به کاربرد آن ها، پارامتر های مربوط به سرعت و ترمز گیری را تنظیم نمود. این نوع درب ها را می توان با سیستم هوشمند خانه تنظیم کرده و به وسیله آن، زمان باز و بسته شدن درب های بدون فریم را مشخص کرد و از امنیت بالایی برخوردارند. این درب ها به علت ساختار آلومینیومی از استحکام و مقاومت بالایی در برابر ضربه و حرارت برخوردار است. جنس پلی اورتان غلتک های درب اتوماتیک شیشه ای بدون فریم باعث شده است این درب ها به صورت بی صدا باز و بسته شده و وزن کمتری داشته و دوام بالایی داشته باشد. درب اتوماتیک شیشه ای فریم لس در ساختمان های مسکونی و تجاری و فروشگاه ها کاربرد دارند.

درب اتوماتیک شیشه ای فریم لس

درب اتوماتیک کرکره ای

استفاده از این نوع درب ها در کشور ما کاربرد بسیاری داشته و معمولا از آن برای درب مغازه ها، پارکینگ ها و ورودی حیاط ها استفاده می شود. این نوع از درب ها به صورت کرکره های عمود از جنس فلز آلومینیوم بوده و با استفاده از ریموت می توانند به سمت بالا یا پایین حرکت نمایند. بر روی این نوع از درب ها امکان درج تبلیغات وجود داشته و این برای آنها یک مزیت محسوب می شود. تیغه های به کار رفته در درب های اتوماتیک کرکره ای می تواند در جنس های آلومینیوم، گالوانیزه فوم دار، پلی کربنات، آلومینیوم پانچ و … باشد و موتور آنها نیز می تواند در انواع مختلف توبولار، ساید و ام سی وجود داشته باشد. مقاومت بالای این نوع درب ها در برابر عوامل محیطی مانند باد و طوفان و برف و باران و ضربات مختلف، باعث استفاده گسترده از این درب ها شده است.

درب اتوماتیک پارکینگی

این نوع از درب ها هانطور که از نامشان پیداست برای استفاده در وزودی پارکینگ ها مورد استفاده قرار می گیرند. اکثر درب های اتوماتیک پارکینگی ریموت دار بوده و با استفاده از ریموت باز و بسته می شوند. این نوع از درب ها شامل انواع مختلفی مانند درب های دورانی یا لولایی، درب های اتوماتیک با بازوی جکی، درب های اتوماتیک پارکینگی پنوماتیکی، درب های زیر سقفی و کرکره ای می گردند. شکل ظاهری و نحوه عملکرد هر یک از انواع درب های اتوماتیک پارکینگی با یکدیگر متفاوت بوده و بسته به عوامل مختلف می توان هر یک را انتخاب نمود.

در هنگام انتخاب نوع درب اتوماتیک نیاز است تا به فاکتورهای مختلفی توجه نمود. از مهم ترین این فاکتورها میزان تردد و رفت و آمد در مکان مورد نظر می باشد. در صورتی که درب را برای مکانی شلوغ میی خواهید، نیاز است تا درب هایی را خریداری کنید که با باز و بسته کردن آن به دفعات زیاد، درب آسیب ندیده و از اصطکاک بالایی برخوردار باشد. نوع کاربری درب اتوماتیک اهمیت زیادی داشته و نیاز است تا پیش از خرید به این مسئله توجه کافی گردد.

علاوه بر آن بودجه ای که برای خرید درب اتوماتیک در نظر گرفته اید از موارد مهمی است که در هنگام انتخاب درب باید به آن توجه نمود. نوع متریال به کار رفته در درب اتوماتیک، شکل ظاهری آن، نحوه عملکرد درب، نوع سنسورها و چشمی های به کار رفته در درب اتوماتیک، نوع موتور به کار رفته در آن، نوع تیغه های موجود در کرکره های برقی و … از مواردی است که برای خرید درب های اتوماتیک باید در نظر گرفت. پس از انتخاب درب اتوماتیک مناسب برای مکان مورد نظر، نیاز است تا نصب آن را به فردی ماهر و با تجربه سپرده تا اجرای درب را به بهترین نحو ممکن انجام دهد.

درب اتوماتیک گرد

درب اتوماتیک گرد که ساختاری به شکل منحنی و قوس مانند دارد که جلوه ای دو چندان به طراحی ساختمان می دهد. این نوع درب ها در مکان های پر تردد و درب ورودی فروشگاه ها و مغازه ها کاربرد دارد. این نوع درب ها با نام درب اتوماتیک کروی و قوسی نیز شناخته شده و برای مکان هایی که به عرض زیادی برای باز شدن نیاز داشته و طراحی گردی دارند، مناسب می باشد. برای نصب درب های اتوماتیک گرد نیاز به صرف هزینه بالا بوده و جز درب های لوکس محسوب می شود.

درب اتوماتیک گرد

درب اتوماتیک نیم گرد

درب های اتوماتیک نیم گرد شباهت زیادی به درب های کشویی داشته و تنها تفاوت آن ها در وجود قوس در درب های نیم گرد می باشد. این نوع درب ها نسبت به نمونه های دیگر درب های اتوماتیک گران تر بوده و از شیشه سکوریت منحنی و قوس دار ساخته شده اند. تنوع رنگ و نمونه های شیشه سکوریت باعث انتخاب شیشه بر اساس سلیقه کاربر شده و نمای ساختمان شده است. هم چنین قابلیت تنظیم سرعت باز و بسته شدن درب ها موجب محبوبیت درب های اتوماتیک نیمه گرد در فروشگاه ها، ساختمان های تجاری و هتل ها شده است.

درب اتوماتیک نیم گرد

درب اتوماتیک لولایی

درب اتوماتیک لولایی را می توان با نصب یک اپراتور بر روی درب لولایی ساده و صرف زمان و هزینه کم از جنس های مختلف شیشه ای، چوبی، فازی و سنگی ساخت. درب اتوماتیک لولایی در دو نوع مختلف تک لنگه و دو لنگه ساخته شده و به منظور جلوگیری از برخورد لت ها به افراد می توان اقدام به نصب سنسور تشخیص حرکت بر روی درب ها نمود. به طوری که با نزدیک شدن افراد به درب ها، سرعت حرکت کم شده یا به طور کامل متوقف می شود.

می توان درب اتوماتیک لولایی دو لنگه را طوری تنظیم کرد که یک لنگه برای ورود افراد و لنگه دوم برای خروج مورد استفاده قرار گیرد. در حالت دوم نیز می توان از هر دو لنگه برای ورودی و خروجی استفاده کرد.

درب اتوماتیک لولایی تک لنگه

درب اتوماتیک تک لنگه از یک لت برای باز و بسته شدن استفاده نموده و با فراهم کردن یک محیط به اندازه زاویه ۹۰ درجه موجب تردد آسان خودرو ها می شود. به دلیل باز شدن درب اتوماتیک تک لنگه بر اثر فشار زیاد لازم است از قفل برقی یا مغناطیسی استفاده شود.

درب اتوماتیک لولایی تک لنگه

درب اتوماتیک لولایی دو لنگه

همان طور که از نام درب اتوماتیک لولایی دو لنگه مشخص است، از دو لنگه درب تشکیل شده که در کنار یک دیگر قرار گرفته و معمولا در ساختمان های مسقف و حیاط دار کاربرد دارد. درب های دو لنگه توسط جک های مخصوص باز و بسته شده و در نصب آن باید به این نکته توجه داشت که فضای داخلی را به اندازه باز شدن درب ها آزاد نگه داشت تا باز و بسته شدن درب ها به آسانی صورت گیرد.

درب اتوماتیک مثلثی

درب اتوماتیک مثلثی در ساختمان های مدرن و به روز مورد استفاده قرار گرفته و مختص مکان های با عرض ورودی کم و زاویه دار می باشد. این نوع درب های برقی در واقع درب های اتوماتیک اسلایدی هستند که از قسمت میانی به میزان ۹۰ درجه خم شده اند. درب اتوماتیک مثلثی برای باز و بسته شدن به یک لت ثابت نیاز داشته که می تواند شیشه ثابت یا دیوار باشد. با توجه به جدید بودن این نوع درب ها، بسیاری از افراد قادر به زیر سازی و نصب حرفه ای آن نبوده و لازم است توسط متخصصان درب شیشه ای انجام شود.

درب اتوماتیک مثلثی

درب اتوماتیک تاشو

یکی دیگر از درب های اتوماتیک، درب اتوماتیک تاشو بوده که برای مکان های با عرض کم مناسب بوده و با نام درب اتوبوسی نیز شناخته می شود. این درب ها با فراهم کردن کامل عرض ورودی تا میزان ۹۰ درصد به دو طرف تا شده و نسبت به میزان عرض ورودی می تواند به یک طرف جمع شده یا از هر دو طرف جمع شود.

درب اتوماتیک تاشو

ساختار درب اتوماتیک تاشو بدین صورت است که از وسط به دو قسمت تقسیم شده و به اصطلاح دو لنگه داشته و هر بخش توسط لولا مخصوص بهم متصل شده اند.

انواع درب های اتوماتیک از نظر نوع عملکرد

درب های اتوماتیک را بر اساس نوع عملکردی که دارند در انواع مختلف طبقه بندی می کنند. درب های الکترومکانیک، درب های هیدرولیک و درب های پنوماتیک انواع مختلفی از درب های اتوماتیک هستند که هر یک مکانیسم متفاوتی داشته و در موارد مختلف به کار برده می شوند.

درب اتوماتیک الکترومکانیک: در این نوع از درب های اتوماتیک یک موتور کوچک تعبیه شده است که در داخل جک قرار داشته و نیروی خود را به گیربکس انتقال می دهد. افزایش قدرت موتور و گیربکس، ماردون جک را به حرکت درآورده و شافت جک به جلو و عقب رانده می شود. این نوع درب ها از ایمنی بالایی برخوردار بوده و قسمت مکانیکی و الکترونیکی آن از هم مجزا می باشند اما ایرادی که در آنها وجود دارد امکان استهلاک زود هنگام آنها بوده و همچنین در برابر فشارهای بیش از حد توان کافی را ندارند.

بیشتر بخوانید: مکانیسم سیستم درب باز کن اتوماتیک الکترمکانیکی

درب اتوماتیک هیدرولیک: قانون پاسکال در این نوع از درب ها باعث عمل کردن آنها شده و این نوع از درب ها با استفاده از روغن و مایعات کار می کنند. روغن هیدرولیک باعث می شود تا فشار پمپ به سایر قطعات درب انتقال یافته و در نتیجه قطعات استهلاک کمتری داشته و این درب ها از طول عمر بالاتری برخوردار می باشند. حرکات درب های هیدرولیکی پایدار بوده و هیچ گونه لرزشی در آنها مشاهده نمی شود.

درب اتوماتیک پنوماتیک: درب های پنوماتیک با استفاده از فشار گاز یا فشار باد کار کرده و انرژی باد را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند. در ساختمان هایی که صرفه جویی انرژی در آنها اهمیت دارد از این نوع درب ها استفاده می شود. همچنین در مکان هایی که نیاز به استفاده از چند درب می باشد استفاده از درب های پنوماتیک بهترین گزینه به حساب می آید. بر خلاف محرک های الکتریکی، هیچ سیم کشی ولتاژ بالایی در قاب درب پنوماتیک وجود نداشته و در مکان هایی که امکان وقوع خطر وجود دارد بهتر است از درب های پنوماتیک استفاده شود.

بیشتر بخوانید: نکاتی درباره جک پنوماتیکی درب اتوماتیک

مزایای درب اتوماتیک

  • استحکام و مقاومت بالا در برابر ضربه و حرارت
  • تنوع نمونه های مختلف بر اساس طرح و رنگ
  • جلوگیری از به هدر رفتن انرژی گرمایشی و سرمایشی
  • کاربری آسان و مناسب افراد مسن و معلول
  • امنیت بالای و جلوگیری از سرقت
  • جلوه زیبای ساختمان
  • جلوگیری از ورود آلاینده ها و گرد و غبار و هم چنین انتقال بیماری
  • جلوگیری از انتقال بیماری در مکان های شلوغ و پر تردد

مزایای درب اتوماتیک

آموزشگاه فن آموزان در دپارتمان برق خود دوره های تخصصی ویژه بازار کار از جمله دوره های آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تابلو برق ، آموزش plc ، آموزش رباتیک ، آموزش طراحی برد و بیش از هشتاد دوره تخصصی دیگر را با مجوز رسمی از سازمان فنی حرفه ای برگزار می کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)